Dakwerken

EPDM-dakbedekking?

EPDM (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer) of synthetische dakrubber is een milieuvriendelijk dakmateriaal en biedt als dakbedekking de perfecte oplossing voor uw plat of licht hellend dak.

EPDM is zowel geschikt voor nieuwbouw als renovatie. Bij renovatieprojecten wordt de EPDM folie eenvoudig op de bestaande, versleten roofing aangebracht. Zo besparen we voor u kostbare arbeidsuren voor het verwijderen van de roofing alsook dure afvalkosten. Indien gewenst plaatsen we ook de nodige isolatie.

EPDM heeft meerdere voordelen

• vereist weinig onderhoud en heeft een levensduur van 50 jaar en langer.
• heeft een elasticiteit van 400%  dus geen risico op scheuren of breuken.
• is bestand tegen alle weersomstandigheden en volledig resistent tegen schadelijke UV-stralen.
• 100% waterdicht en kan naadloos gelegd worden op grote oppervlakten.
• kan bij renovatie of lekkende daken op de bestaande roofinggeplaatst worden.

EPDM is ook ideaal voor het recupereren van regenwater

EPDM is uiterst geschikt voor systemen die het regenwater van uw plat dak recupereren voor hergebruik. Zo geeft EPDM als solide materiaal geen afscheiding van losse deeltjes die het recuperatiesysteem kunnen blokkeren. Ook een extra coating is niet nodig.

Verschillende plaatsingssystemen

Bij het plaatsen van EPDM komen er nooit vlammen aan te pas, wat meteen positief is voor de brandveiligheid. EPDM-folie leent zich voor een snelle plaatsing en er bestaan verschillende plaatsingssystemen afhankelijk van uw dakstructuur. U mag rekenen op het deskundig advies om voor uw plat dak de juiste werkwijze te selecteren.

  • Ballast
    De EPDM-dakbedekking wordt netjes op zijn plaats gehouden door een zware last van kiezels, terrastegels of een daktuin. Het spreekt voor zich dat deze methode enkel en alleen wordt voorgesteld wanneer uw dak over voldoende draagkracht beschikt.

 

  • Verlijmen
    Met een gespecialiseerde lijm wordt de EPDM-folie bevestigd op uw plat dak. Deze plaatsingsmethode is ideaal voor vreemde dakvormen en onregelmatige dakvlakken, maar kan alleen wanneer het onderliggende dakmateriaal zich leent tot verlijmen.

 

  • Mechanische bevestiging
    Voor mechanische bevestiging bestaan er twee methodes. In de eerste methode wordt de EPDM-folie niet geperforeerd, maar wordt deze ‘gekleefd’ op mechanisch bevestigde strips die zich volledig onder de folie bevinden. In de tweede methode gaan de bevestigers wel door de EPDM-folie. De EPDM wordt op zijn plaats gehouden door latten bovenop de folie. Uiteraard wordt alles volledig waterdicht afgewerkt. De keuze van bevestigers hangt af van de onderliggende dakstructuur.

Wenst u meer informatie? Dan kan u altijd contact met ons opnemen.