Infraroodverwarming

Infraroodverwarming heeft een aantal minder gekende kwaliteiten

Infraroodverwarming is een betaalbaar verwarmingssysteem voor privéhuizen en industriële gebouwen. Momenteel is infraroodverwarming één van de meest zuinige verwarmingssystemen. Ze verwarmt uw woning immers op net dezelfde manier als de zon. Met onze infraroodpanelen verbruikt u minimaal 4.5 keer minder energie om uw woning te verwarmen dan met een conventionele centrale verwarming op gas.

Types infraroodverwarming

Infraroodstralers (korte golf)

In de horeca worden deze stralers gewaardeerd omdat ze het comfort op terrasjes sterk verhogen Daardoor consumeren klanten langer op het terras zonder dat uw energiefactuur astronomisch de hoogte in gaat. De korte golven beletten dat de warmte gaat wegwaaien.
Deze stralers bewijzen ook hun nut in fabriekshallen, kerken, evenementen, dierenverblijven en nog veel meer.

Infraroodstralers (lange golf)

Onze lange golf infraroodpanelen verwarmen uw woning, kantoor, showroom, … op dezelfde manier als de zon. De stralen van het paneel verwarmen eerst alle objecten en dan pas de lucht. Dit levert een aanzienlijke energiebesparing op. Steeds meer winkels en horecabedrijven kiezen voor deze vorm van verwarming: zo wordt de ruimte niet steeds onnodig verwarmd.

Toepassingen infraroodverwarming

Terrasverwarming

Terrasverwarming korte golf.
Met deze korte golfstralers kunt u zomer en winter van uw terras genieten.
Zowel in de veranda als buiten op terras te gebruiken.

Korte golf badkamerverwarming

Solamagic infraroodverwarming is de ideale oplossing voor uw badkamer. Solamagic staat voor onberispelijke kwaliteit. Met onze creativiteit en technische knowhow bieden wij
een uiterste brede waaier aan infraroodtoepassingen. Solamagic geeft maximale warmte voor een optimaal welbehagen. Onze infraroodstralers onderscheiden zich door een fraai design, een lange levensduur en een optimale werking. Ze stralen letterlijk en figuurlijk warmte uit.

Industriële korte golf

Korte golf halogeen infrarood, onmiddellijke warmte binnen de seconde: dat is de kracht van deze unieke elektrische warmtebron. Ze verwarmt enkel personen en objecten waarmee de straling in contact komt, en niet de lucht. Warmte kan daardoor ook nooit wegwaaien zoals bij luchtwarmers of heteluchtkanonnen. Korte golf halogeen infrarood is zeer efficiënt en zet nagenoeg alle energie om in aangename stralingswarmte zonder voorverwarmen. Het principe is simpel: hoe korter de infraroodgolflengte, hoe makkelijker de lucht doordrongen kan worden zonder dat die daadwerkelijk wordt verwarmd. Het voorgaande staat gelijk aan de
oppervlaktetemperatuur van het verwarmingselement die de stralingswarmte opwekt.[NO1]

Infrarood lange golfverwarming

Het voordeel van een lange golf infraroodverwarming is, dat de lucht niet wordt opgewarmd maar alleen de objecten en de ruimte zelf. Dit geeft een aangename verwarming die tegelijk ecologisch verantwoord is.

Mobiele verwarming

Warmte waar en wanneer u het wenst. Deze mobiele verwarmingstoestellen zijn overal inzetbaar en geven onmiddellijk een aangename warmte.

Thermostaten

Een thermostaat is een onontbeerlijke schakel in uw verwarmingssysteem. Enerco stelt een uitgebreid gamma thermostaten voor, van een simpele mechanische thermostaat om een constante temperatuur te behouden tot een programmeerbare klokthermostaat die de temperatuur van uw woning regelt naargelang de behoefte. Zo schakelt deze thermostaat de verwarming ’s nachts uit, om ze ’s morgens, alvorens u ontwaakt, opnieuw in te schakelen. Zo kan u ontbijten in een gezellig verwarmde ruimte.

Hygrostaten

Een hygrostaat regelt de luchtvochtigheid. In de dierensport (sector) is het belangrijk dat de luchtvochtigheid in het hok of de stal niet te hoog wordt. Een hygrostaat in combinatie met infraroodpanelen maken het mogelijk om de dierenverblijven aangenaam droog te houden.

Sauna panelen en sets

In infraroodcabines (ook wel infraroodsauna’s genoemd) werkt men met stralingswarmte. Ze
functioneren volgens een vergelijkbaar principe als de Ecosun verwarmingspanelen. Hier is het echter de bedoeling het spierweefsel van de gebruiker te verwarmen tot een diepte van ongeveer 4 cm met behulp van infraroodstraling. Dankzij deze diepe opwarming van het organisme zal men intensief zweten bij een lagere luchttemperatuur dan in klassieke stoomsauna’s. Gedurende het hele verblijf van de gebruiker in de cabine zal de luchttemperatuur variëren tussen 30 en ca. 55 °C.

Industriële lange golfverwarming

Industriële lange golfverwarming is uiterste geschikt voor het vorstvrij houden en het verwarmen van magazijnen en werkplekken. Dankzij de intensieve hoge temperatuur (tot 350°C) kunnen deze stralers moeiteloos een hoogte tussen de 5 en 8 meter aan.
Het betreft een hoogwaardig infrarood warmtepaneel met een extreem hoge oppervlaktetemperatuur. In tegenstelling tot de meeste panelen, die opgebouwd zijn uit stalen platen en slechts een geringe warmte afgeven, bestaan deze panelen uit een hoogwaardig aluminium lamellen blok dat overspannen werd met een energieversnellende laag. Dankzij het aluminium lamellensysteem wordt de warmte efficiënter en sneller getransporteerd, waardoor de afgegeven warmte, infrarood energie, sneller en effectiever wordt overgebracht aan de personen en objecten die zich in de ruimte bevinden.

Spiegelverwarming antidamp

Aangedampte spiegels behoren definitief tot het verleden. Deze folie zorgt ervoor dat uw spiegels nooit meer aandampen. U brengt deze folie eenvoudig aan op de achterzijde van de spiegel. De folie kan preventief en als ontdamper gebruikt worden, bijvoorbeeld door
op het lichtcircuit aan te sluiten.

Vloerverwarming

Vloerverwarming geeft een groot comfort. ’s Ochtends bij het ontwaken, voelt u onmiddellijk de warme vloer onder de voeten. Zoiets maakt uw dag goed.

Wenst u meer informatie? U kan ons altijd contacteren.

infraroodverwarming

Terrasverwarming

Terrasverwarming korte golf.
Met deze korte golf stralers kunt u zomer en winter van uw terras genieten.
Zowel in de veranda als buiten op terras te gebruiken.

Kortegolf badkamer verwarming

Solamagic infrarood verwarming ideaal voor uw badkamer
Solamagic staat in hoge mate voor hoogwaardige kwaliteit. Met creativiteit en technische know- how bieden wij een bijna onbegrensde hoeveelheid van infrarood toepassingen.
Solamagic geeft maximale warmte voor een optimaal welbevinden. Onze infraroodstralers onderscheiden zich door een fraai design, lange levensduur en een optimale werking. Ze stralen letterlijk en figuurlijk warmte uit.

Industriële korte Golf

Korte golf Halogeen infrarood, directe warmte, binnen 1 seconde, dat is de kracht van deze unieke elektrische warmtebron. Deze unieke warmtebron verwarmd alleen de mensen en objecten waar de straling mee in contact komt en niet de lucht. Warmte kan daardoor ook nooit wegwaaien zoals met luchtwarmers of hete lucht kanonnen. Korte golf Halogeen infrarood is zeer efficiënt en zet nagenoeg alle opgenomen energie om in aangename stralingswarmte zonder voorverwarmen.

Het principe is simpel, des te korter de infrarood golflengte, des te makkelijker de lucht doordrongen kan worden zonder dat de lucht daadwerkelijk wordt verwarmd. Het voorgaande staat gelijk aan de oppervlakte temperatuur van het verwarmingselement die de stralingswarmte opwekt.

Infrarood lange golf verwarming

Het voordeel van een lange golf infrarood verwarming is, dat de lucht niet wordt opgewarmd maar alleen de objecten en de ruimte zelf. Dit geeft een aangename verwarming welke ecologisch verantwoord is.

Mobiele verwarming

Warmte waar en wanneer u het wenst. Deze mobiele verwarmingstoestellen zijn overal inzetbaar en geven een directe aangename warmte

Thermostaten

Een thermostaat is een onontbeerlijke schakel in uw verwarmingsysteem. Enerco biedt u tal van thermostaten, van een simpele mechanische thermostaat om een constante temperatuur te houden tot een programeerbare klokthermostaat die de temperatuur van uw woning regelt naargelang de behoefte. Zo zal deze thermostaat ’s nachts de verwarming uitschakelen en ’s morgens voor u opstaat deze weer aanschakelen zodat u gezellig aan de koffietafel kunt gaan zitten.

Hygrostaten

Een hygrostaat regelt de luchtvochtigheid.
In de dierensport (sector) is het belangrijk dat de luchtvochtigheid in het hok, of stal niet te hoog wordt.
Een hygrostaat in combinatie met infrarood panelen kunnen de dieren verblijfplaatsen aangenaam droog houden.

Sauna panelen en sets

In infraroodcabines (ook wel infrarood sauna’s), werkt men met stralingswarmte, het werkt op een vergelijkbaar principe als de Ecosun verwarmingspanelen. In dit geval is het echter de bedoeling het spierweefsel op te warmen van de gebruiker tot een diepte van ongeveer 4 cm met behulp van infraroodstraling. Dankzij deze diepe opwarming van het organisme, zal men intensief zweten bij een lagere luchttemperatuur dan in het geval van klassieke stoom sauna’s – gedurende het hele verblijf van de gebruiker in de cabine, zal de luchttemperatuur varieeren tussen de 30 en ca. 55 ° C.

Industriële lange golf verwarming

Industriële lange golf verwarming voor het vorstvrij houden en het verwarmen van magazijnen en werkplekken. Dankzij de intensieve hoge temperatuur (tot 350°C) kunnen deze stralers tussen de 5 en 8 meter aan.

Dit is een hoogwaardig infrarood warmte paneel met een zeer hoge oppervlak temperatuur. Waar de meest panelen zijn opgebouwd uit stalen platen en de afgegeven warmte gering is, zijn deze panelen opgebouwd uit een hoogwaardig aluminium lamellen blok met daaroverheen een energie versnellende laag. Door het toepassen van het aluminium lamellen systeem word de warmte beter en sneller getransporteerd waardoor de afgegeven warmte, infrarood energie, sneller en effectiever aan de ondergelegen mensen en objecten word getransporteerd.

Spiegelverwarming anti-damp

Nooit geen aangedampte spiegels meer
Deze folie zorgt ervoor dat uw spiegels nooit meer aandampen. U brengt eenvoudig deze folie aan op de achterkant van de spiegel. Deze folie is zowel preventief te gebruiken en als ontdamper bv door op het lichtcircuit aan te sluiten.

Vloerverwarming

Vloerverwarming geeft je een groot comfort, je staat s’ochtends op en je voelt dadelijk de warme vloer onder je voeten.